2010-07-07 12:08:30• hírek • MTI

Fesztiválok hétvégéje a szomszéd megyében

Meggyből és kukoricából készült ételeket kóstolhatnak, színházi előadásokon és koncerteken, egyéb kulturális programokon vehetnek részt azok, akik ezen a hét végén Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe látogatnak.

A fesztiválkínálatot a július 8-án kezdődő, négynapos újfehértói Fürtös Fesztivál nyitja, amelyen csütörtökön és pénteken elsősorban a zenéé lesz a főszerep. A szabolcsi kisvárosban nemesített meggyfajtáról elnevezett népünnepély első két napján kórustalálkozót, néptáncfesztivált, operettgálát rendeznek, illetve az érdeklődők Cs. Nagy András helyi festőművész tárlatát is megtekinthetik.

A zenei forgatagban bemutatkoznak a térségbeli amatőr zenekarok, fellép a Csík Zenekar, a Nyírség Táncegyüttes, Aradszky László, az este hangulatát pedig a Szikes Zenekar és kubai táncosok fokozzák. A kulturális kavalkádon a felnőtteket trófeakiállítás és egészségsátor, a gyermekeket pedig kézműves udvar, vidámpark várja. A fesztivál vasárnapi zárásaként Hevesi Tamás és a Zanzibár lép fel, a programot pedig az éjféli tűzijáték zárja véglegesen.

Tyukodon július 9. és 10. rendezik meg a Tyukorica Fesztivált, amelynek nyitányaként futballgálát szerveznek a sportpályán, de agárversenyt és a rádiómodellező-bemutatót is megtekinthet a nagyérdemű. Szombaton kukoricából készült ételekkel mérik össze tudásukat a főzőversenyre benevezett csapatok, majd játékos vetélkedő keretében keresik az ország legnagyobb kukoricacsövét. Megtartják a már hagyományos kakas szépségversenyt és a nemzetközi tojásdobáló bajnokságot is. A zenei programban fellépő helyi néptánccsoportokat térségi népdalkörök és break tánccsoport egészíti ki, a sztárvendég pedig Lola és Homonyik Sándor lesz.


A Fürtös Fesztiválon fellép a Zanzibár is
A Fürtös Fesztiválon fellép a Zanzibár is


A Bereg-Feszt 2010 programsorozata keretében Tákoson aratónapot tartanak, Csarodán pedig nyolcadik alkalommal rendezik meg vasárnap a Csaronda-parti Népművészeti Fesztivált. A hagyományőrző rendezvényen az érdeklődők megnézhetik a Szatmár Népművészeti Egyesület kézműves bemutatóit, lesz beregi keresztszemes kiállítás, de tájjellegű finomságok is sülnek majd a tájház kemencéjében. A szabadtéri színpadon fellép a helyi férfikórus, az Érpataki Asszonykórus, a felvidéki Kisgéresi Népdalkör, a Balla Gyula Faluház Énekegyüttese, a Szatmár Néptáncegyüttes, a székelyudvarhelyi Alla Breve Ifjúsági Vegyeskar, illetve Dalegylet, de műsort ad a törökbálinti Lendvai Károly Férfikórus is.

Nyírbátorban július 9-én és 10-én hazai és külföldi színészek, bábosok, zsonglőrök, akrobaták, énekesek és táncosok szórakoztatják a közönséget a Szárnyas Sárkány Hete Nemzetközi Utcaszínházi Fesztivál keretében. Ezúttal hat ország művészei lépnek fel, a magyar szereplők mellett érkeznek vendégek a dél-amerikai Uruguayból és Brazíliából, valamint Csehországból, Ukrajnából és Fehéroroszországból is. A műsorban a színházi előadásokat, koncerteket a mesterség- és lovasbemutató is kiegészíti, a fesztiválzáró sárkányégetést pedig vasárnap este 10 órától rendezik meg rendezvények központi helyszínéül szolgáló Papok-rétjén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: